Прихильник «російського світу» Сітов у 2014-му готував бюджетників до «зустрічі визволителів» - АЗОВ

Четвер, 26 травня 2016, 08:40
Присутність вчора активістів ГК «Азов» на судовому засіданні у справі про отримання хабара мером Мерефи обумовлена необхідністю "прямого контролю за ходом суду для максимально об'єктивного прийняття ним рішення і недопущення порушення законодавства". 
Прихильник «російського світу» Сітов у 2014-му готував бюджетників до «зустрічі визволителів» - АЗОВ

Про це йдеться в прес-релізі, поширеному громадянським корпусом «Азов».

За словами інформаційного референта ГК «Азов» Ігоря Лядова, у 2014 році Сітов зобов'язував директорів шкіл і вчителів Мерефи під загрозою звільнення «готувати» дітей і їх батьків «зустрічати визволителів». 

– Мер Мерефи Веніамін Іванович Сітов – відомий сепаратист і прихильник «російського світу». Під час подій на Майдані він регулярно відправляв каравани тітушек до Києва, використовуючи своє АТП. Крім того, в самий напружений момент в країні і при загрозі російської окупації, він прямим текстом зобов'язував бюджетників і педагогів «готуватися зустрічати російську армію», – стверджує прес-офіцер ГК «Азов».

Лядов також розповів, що 22 лютого 2014 року на харківському з'їзді сепаратистів міський голова Мерефи "був помічений в перших рядах". 

- Крім того, мер-хабарник відомий рукоприкладством по відношенню до жінок і депутатам мереф'янського міської ради. Кримінальну справу за цим епізодам "поховали" завдяки зв'язкам Сітова з колишнім регіоналом Мураєвим. Ми не хочемо, щоб документально зафіксований правоохоронцями факт отримання чиновником хабара точно також "загубився" в суді - кажуть у "Азові".

Нагадаємо, кримінальне провадження стосовно Сітова було відкрито 7 жовтня 2014 року по 3 ч. ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди посадовою особою, яка займає відповідальне становище). Міський голова був затриманий на місці злочину при отриманні хабара від підприємця у розмірі 40 тисяч гривень. У цю суму міський голова оцінив передачу в приватну власність комунальної котельні.

Після арешту міський голова близько двох тижнів провів у СІЗО, після чого йому змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд.

Вчора у Немишлянському районному суді м. Харкова мало відбутися чергове слухання по справі мера-хабарника, але його адвокат заявив клопотання про перенесення слухань через «госпіталізацію обвинуваченого». Депутати Мереф'янського міськради вирушили з'ясовувати, яка хвороба раптово вразила Сітова.

Пікетували молоді активісти Громадянського корпусу «Азов» у складі близько 30 осіб вимагали від судді Алфьорової не затягувати розгляд справи.

Основні гасла «азовців»: «Виносьте вирок хабарнику!», «СТВ ПНХ!», «Сепаратизм. Відродження. Жадність», «Хабар мера – ганьба для громадян», «Новій громаді – чесного мера!», «Вкравши у громади – в тюрму!», «Сепаратизм. Корупція. Сітов».

До речі, сьогодні в Мерефі відбудеться чергова сесія міської ради.

comments powered by HyperComments