У Харкові з’явиться пам'ятник воїнам АТО

Тетяна Зарубіна  |  Четвер, 26 травня 2016, 15:20
Капсулу на місці майбутнього пам'ятника воїнам АТО заклали 26 травня у Харкові.
У Харкові  з’явиться пам'ятник воїнам АТО

Як повідомляє прес служба ХОГА, у закладанні капсули взяли участь українські військові, які захищали Донецький аеропорт. Як повідомив заступник голови Харківської обласної організації «Союз ветеранів АТО» Юрій Корсунов, закладання капсули стало першим кроком. Тепер буде оголошений конкурс проектів пам'ятника, і вже через рік монумент планується встановити у сквері на пл. Захисників України (раніше - пл. Повстання), недалеко від корпусу Національної академії Нацгвардії України.


Як зазначив секретар Харківської міської ради Олександр Новак, сьогоднішній день увійде в історію як день пам'яті про всіх, хто захищав Україну, і як день поваги до українських військових. Також у церемонії взяли участь заступник голови ХОДА Михайло Черняк і перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко.

Михайло Черняк передав учасникам заходу слова підтримки від голови ХОДА Ігоря Райніна, зазначивши, що пам'ятник загиблим воїнам особливо важливий для Харківської області - крайньої мирної точки України.

«Сьогодні у жителів регіону немає гострого відчуття, що поруч іде війна - саме завдяки хлопцям, які стоять на рубежах нашої держави, - сказав Михайло Черняк. - Саме тому голова облдержадміністрації Ігор Райнін підтримав ініціативу громадських організацій, що представляють інтереси воїнів АТО, щодо створення пам'ятника. Він стане даниною людям, які ціною свого життя забезпечили нам можливість жити під мирним небом. Символічно, що пам'ятник буде стояти на площі, яку розпорядженням голови ХОДА назвали площею Захисників України. Це знакове місце ще й тому, що поруч знаходиться Національна академія Національної гвардії, де навчаються майбутні захисники нашої країни. Цей пам'ятник буде нагадувати їм про людей, на прикладі яких їм варто вчитися».

В ході церемонії закладки капсули Олександр Новак зачитав вітальне слово міського голови Геннадія Кернеса. Звертаючись до військових, які були присутні при закладенні капсули, потоіерей Григорій Стасюк зазначив, що Церква молиться за них, просить, щоб Господь наділив їх силою і міцним здоров'ям.
Присутні вшанували пам'ять загиблих бійців хвилиною мовчання, на їхню честь пролунав триразовий залп і пролунав гімн України. А військові зачитали текст, який буде зберігатися в капсулі. У ньому бійці звертаються до майбутнього покоління з головним побажанням про те, щоб українці жили у вільній, незалежній і мирній країні.

comments powered by HyperComments