Харків’яни висловили свою солідарність з кримськими політв’язнями

Четвер, 26 травня 2016, 22:25
Харківські активісти приєдналися до всеукраїнської акції «Дні солідарності з кримськими заручниками».
Харків’яни висловили свою солідарність з кримськими політв’язнями

Акція солідарності з кримськими заручниками була започаткована низкою громадських організацій, таких як «Комітет солідарності», Євромайдан SOS, Центр Громадянських Свобод та проектом «Без кордонів». В її межах всі небайдужі громадяни можуть виразити свою солідарність з політв’язнями, які зараз знаходяться за гратами через сфальсифіковані звинувачення – Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком, Генадієм Афанасьєвим та Олексієм Чирнієм. Акція триватиме до 4 червня.

Іванна Скиба-Якубова: «Організатори закликають людей не тільки виходити на мітинги, а й проводити круглі столи, зустрічі, кінопокази. Власне, ми в Харкові сьогодні зібралися для того, щоб привітати зі вчорашнім поверненням Надії Савченко. І переконати один одного в тому, що наші зусилля не є марними. Тепер ми повинні аналогічними способами добиватися повернення інших наших в’язнів додому».

Єфименко Валерій: «Вирішив підтримати акцію. Щоб, по-перше, привітати зі звільненням Надії Савченко. Вона дійсно героїня України. І перемогла, можна сказати, таку величезну державну машину фашистського режиму, як путінский рашизм. По-друге, привітати Джамалу, яка гідно представила Україну на Євробаченні та перемогла. А щодо інших політв’язнів, то я вважаю, що звільнення Надії Савченко – це перша ластівка. Якщо буде політична воля, підтримка всього народу і міжнародної спільноти – то їх звільнення не за горами».

Володимир Чистилін: «Вчора вийшла Савченко із полону. Це така перша ластівка. Ми вважаємо, що потрібно боротися за звільнення наших полонених, політв’язнів, які знаходяться в Росії. Їх чимало, ми знаємо десятки таких. І тому ми сьогодні акцентували увагу на людях, які були в Криму. Ми виходили не тільки за Савченко цієї весни. Ми виходили ще й за цих хлопців. Добре, що Савченко звільнили. Це перша перемога. Потрібно боротися далі».

Харківська акція стартувала біля пам’ятника Шевченку. Активісти тримали в руках плакати у вигляді листів, на яких можна було побачити заклики написати кримським політв’язням. Потім вони рушили то приміщення ХНАТОБу, де розгорнули кримськотатарські прапори. Там цього дня мав відбутися сольний концерт Джамали.

comments powered by HyperComments