«Нас замовили». Скоєно напад на Службу порятунку тварин Валентина Бистриченко

Тетяна Зарубіна  |  П'ятниця, 27 травня 2016, 11:44
Комунальники з допомогою невідомих молодиків зруйнували одне з приміщень "Служби з порятунку тварин" Валентина Бистриченко
«Нас замовили». Скоєно напад на Службу порятунку тварин Валентина Бистриченко

Сьогодні о 3.30 близько 120 людей в жилетках комунальників приїхали до офісу Служби порятунку тварин.

Як прокоментував керівник Варти Валентин Бистриченко, «спочатку бульдозером зруйнували двоповерхова кам'яна будівля, потім переключилися на дерев'яну споруду. Вони почали бити скло, а потім і активістів. Тварин просто викидали з приміщення ».

Про це активісти написали на своїй сторінці в Фейсбуці.

На місце відразу ж викликали патрульну поліцію. Як тільки під'їхали копи, бульдозер почав їхати. На Сепровую почали прибувати активісти і підкріплення у вигляді екіпажів патрульних.За словами Бистриченко, в результаті бійки деякі активісти травмовані і порізані битими стеклами, тварин волонтери повезли в ветеринарний госпіталь - всі живі.

За словами директора Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю Юрія Сидоренка, роботи були санкціоновані двома рішеннями виконкому, і все проходило в рамках законодавства при підтримці поліції. Він також зазначив, що рішення виконкому стосувалося тільки одного об'єкта, який, власне, і знесли бульдозером. Що стосується другого - де розбили скло - рішення і законних підстав для знесення немає, є тільки рекомендації комісії НС.
Хто були люди в жилетах комунальників, інформації поки немає.

Натомість, голова Харківського представництва у ГО "Самопоміч" зробив заяву, що "декілька десятків бойовиків, одягнених в уніформу КП Харківводоканалу, відпрацьовували на практиці , як Кернес і Ко діятимуть з незгодними. Вони готові на все. Робити по "беспределу.  Фракція Самопоміч вимагає від прокурора області та керівника Національної поліції в області відкрити кримінальні справи за фактом розправи над активістами". 

comments powered by HyperComments