«Харків європейський» розпочнеться завтра

П'ятниця, 27 травня 2016, 23:03
У місті стартує фестиваль «Харків європейський», який має надихнути харків’ян до осмислення ідентичності міста за допомогою мистецтва.
«Харків європейський» розпочнеться завтра

Під час фестивалю пройдуть різноманітні лекції та майстер-класи за участі митців та експертів, де харків’янам буде запропоновано створити власний образ європейського міста – за допомогою літературного тексту, музики, плакату чи колажу, малих архітектурних форм тощо. «Ми хотіли показати альтернативу тому «радянському» Харкову, – розповіла Олена Рассказова, авторка ідеї фестивалю «Харків європейський», – адже чимало людей з інших міст думають, що Харків – це суто радянське місто».

Всі заходи проходитимуть в муніципальній галереї. Так, об 11.00 можна буде почути різноманітні лекції від експертів, а о 17.00 відбудеться концерт за участі харківських поетів та музикантів. «Головна мета – це створення альтернативної формі сімейного дозвілля, – зазначила Марина Конєва, кураторка фестивалю «Харків європейський», – такі програми, як День музики чи День однієї вулиці викликають великий інтерес у харків’ян. І головне, що це нестандартні підходи, якісь нові знання, які можна отримати».  

За словами організаторів, фестиваль націлений на доволі широку аудиторію харків’ян. Він був задуманий таким чином, що навіть люди, які не мають жодного стосунку до мистецтва, змогли би за допомогою кураторів проявити себе.

comments powered by HyperComments