Погром Центру захисту тварин організував Кернес – впевнені активісти

Субота, 28 травня 2016, 11:04
Волонтери Центру захисту тварин розповіли деталі погрому, який стався напередодні, під час своєї прес-конференції.
Погром Центру захисту тварин організував Кернес – впевнені активісти

Вперше підозрілих осіб побачив волонтер Артем Галілов, який зміг зняти їх на камеру. За його словами, це були люди спортивної статури у оранжевих жилетах. Саме вони почали ламати приміщення та трощити шибки. Активістам вдалося заблокувати вхід. Там вони намагалися викликати поліцію. Всього було зроблено шість телефонних дзвінків, проте поліція приїхала не раніше ніж за півгодини. Нападники змогли перекрити світло та вдертися до приміщення. Вони викинули тварин з офісу, а деяких волонтерів побили. Артем порівняв ці події з тими, що відбулися під час Майдану.

Ірина Єрмолаєва згадувала, що у деяких нападників була зброя, якою вони погрожували волонтерам. Крім того, тоді в приміщенні опинилися двоє працівників поліції, які були не готовими до таких подій. «Двоє поліцейських, які випадково проїжджали повз, самі потрапили в цю ситуацію, – розповіла вона, – підмога їхала півгодини. Я не знаю чому. Адже ситуація була дуже гострою. Зброя, кийки, бити, спортивна статура. «Знищити тварин», «знищити людей»… Це було цілком реально».

Волонтери впевнені, що подібне може організувати тільки Геннадій Кернес. Вони написали заявку в поліцію та подали сім клопотань до міськради. Як виявилось згодом, серед нападників були представники охоронного агентства «Гайдамаки» з Дніпропетровська.

comments powered by HyperComments