Харків’яни за допомогою творчості представили власне бачення європейського міста

Субота, 28 травня 2016, 23:24
Сьогодні відбувся фестиваль «Харків європейський», під час якого всі охочі могли осмислити ідентичність свого міста за допомогою мистецтва.
Харків’яни за допомогою творчості представили власне бачення європейського міста

У межах фестивалю «Харків європейський» пройшла низка лекцій та майстер-класів за участі митців та експертів, які навчали охочих творити нові художні образи та втілювати свої ідеї в мистецтві. Загалом, харків’янам різного віку було запропоновано створити власний образ європейського міста – за допомогою музики, літератури, малих архітектурних форм, фотографії, плакату, колажу, театральної постановки тощо.

«Фестиваль пройшов дуже добре, – розповіла ініціаторка «Харкова європейського» Олена Розказова, – учасники отримали задоволення. Дійсно, були результати як очікувані, так і неочікувані. Це і плакати, і колажі, і архітектурні, і літературні образи. Я вважаю, що все вдалося. Але що буде далі – важко сказати. Потрібно переосмислити те, що було і зробити висновки. Можливо, варто вже це зробити на міжнародному рівні, залучити більше людей. І дуже добре, що був процес і було осмислення. Дуже добре, що люди прийшли з сім’ями».  

Результати цього фестивалю були презентовані в Муніципальній галереї, де згодом зібралися всі його учасники. Там вони отримали сертифікати від спеціалістів, що проводили майстер-класи. Тоді ж відбувся концерт за участі харківських виконавців – гуртів «Папа Карло» й «Урбаністан», музиканта Бориса Севастьянова та ансамблю «Вся надєжда». До них приєдналися поети, які зачитали власні вірші. Загалом, «Харків європейський» став подією, яка змогла об’єднати різних людей за допомогою творчості.

 

 

 

 

comments powered by HyperComments