Наглядова рада ХНУРЕ радить перенести вибори ректора на осінь

Понеділок, 30 травня 2016, 16:03
Наглядова рада ХНУРЕ рекомендує Міністерству освіти не проводити другий тур виборів ректора, а замість цього провести нові цієї осені.
Наглядова рада ХНУРЕ радить перенести вибори ректора на осінь

Таке рішення було сьогодні прийняте членами Наглядової ради ХНУРЕ. Воно було аргументовано тим, що на даний момент неможливо буде визначити двох кандидатів на вибори у другому турі. «Оргкомітет не виконав цей важливий етап з підготовки проведення виборів, чим створив велику вірогідність принципового обмеження прав виборців, порушення результатів виборів та, врешті решт, визнання виборів такими, що не відбулися», – було сказано в протоколі.

Всього після виборів у скриньці залишилось 855 бюлетенів, 2 з яких було визнано недійсними. Згідно з наявними результатами, два кандидати набрали рівну кількість голосів. Ними виявились Ігор Рубан та Едуард Рубін, які отримали рівно по 250 голосів. Крім цього, до Оргкомітету надійшла заява доцента Ірини Свид, яка заявила, що не отримала бюлетеня та не змогла взяти участь у виборах.

У протоколі було підкреслено, що випадок, коли два кандидати отримали рівну кількість голосів, не регулюється чинним законодавством. А отже, рішення щодо проведення другого етапу виборів може створити підґрунтя для їх громадського та судового оскарження. Тому Оргкомітет наголосив, що проведення проміжного туру між двома кандидатами не відповідає нормам законодавства, а вибори в три тури взагалі не передбачені. В даній ситуації просто неможливо визначити двох кандидатів на вибори у другому турі. Через це Наглядова рада ХНУРЕ звертається до Міністерства освіти і науки з проханням визнати вибори ректора такими, що не можуть бути завершеними. Через це необхідно призначити нові вибори ректора на наступний навчальний рік.

comments powered by HyperComments