Керівництво ХТМ поставило себе в патову ситуацію – Ситенко

Понеділок, 30 травня 2016, 17:58
Після того, як КП «Харківські теплові мережі» самочинно змінило формулу розрахунку вартості опалення для городян на свою користь, а потім, під впливом активістів і громадськості, повернулося до «нормальних» розрахунків, йому доведеться розбиратися з різними державними інстанціями.
Керівництво ХТМ поставило себе в патову ситуацію – Ситенко

Про це заявив лідер фракції «Самопоміч» в Харківській міськраді Тарас Ситенко в ефірі «Віддзеркалення» на каналі АТН 27 травня. За його словами, якщо ХТМ просто не перечислить ціну за тепло і не поверне харків'янам гроші за січень, їх оштрафує Антимонопольний комітет. У тому випадку, якщо вони все зроблять згідно із законом, перерахують тариф і повернуть абонентам гроші, переплачені за січень, то потраплять в зону уваги Держфінінспекції.

За словами Ситенка, «наближені» Кернеса, так само як і сам мер, довгий час безкарно займалися «освоєнням» бюджету. Саме тому «Самопоміч» та громадські активісти викликають ненависть міського голови, коли намагаються розібратися в тому, куди йдуть бюджетні гроші. Чиновники і директори комунальних підприємств не звикли до того, що хтось може їх проконтролювати і зламати їх схеми переведення грошей з бюджету в свою кишеню.

«Якщо ти хочеш залізти харків'янам в кишені, ти будеш потрапляти в таку ситуацію, в такі халепи. А ми - «Самопоміч» будемо і надалі піднімати такі питання, перевіряти, куди розподіляється бюджет. Найчастіше, як в даному випадку з тарифами, нам не треба навіть влазити нікуди: все порушення або ігнорування законів - на поверхні », - сказав він.

Як свіжий приклад Ситенко згадав про нову ініціативу мера, що обмежує рух мотоциклістів центральними вулицями міста.

За словами лідера фракції «Самопоміч», даний законопроект всього лишень чергова можливість «освоїти» бюджет, так як «для цього будуть використані гроші з міського бюджету: розробка додаткових маршрутів для руху мотоциклістів, установку нових дорожніх знаків і т.д. Тобто ця «заборона» обійдеться десь в 2 - 2,5 млн грн ». Хоча, на думку депутата, проблему з мотоциклістами можна вирішити, «не вигадуючи велосипед», а домагаючись, за допомогою поліції, дотримання правил дорожнього руху, зокрема, дотримання швидкісного режиму, усіма її учасниками, включаючи байкерів.

Депутат запевняє, що «Об'єднання« Самопоміч »робить все можливе, щоб розподіл міського бюджету стало максимально прозорим, публічним і ефективним, незважаючи на опір мера.

comments powered by HyperComments