На харківських дорогах зважують вантажівки

П'ятниця, 3 червня 2016, 15:07
Інспектори обласного управління Укртрансбезпеки за півтора тижні перевірили 42 транспортні засоби.
На харківських дорогах зважують вантажівки

«Заходи, що здійснює управління, включають перевірку відповідності габаритно-вагових параметрів транспортних засобів установленим законодавством параметрам і нормам. Також спеціалісти перевіряють наявність дозволу на рух за визначеними маршрутами та дотримання визначених у дозволі умов та режиму руху транспортних засобів», — пояснили спеціалісти.

За останній час виявлене одне порушення — перевізник перерахував до бюджету штраф у 19568,47 грн. За 2 місяці 2016 року співробітники перевірили понад 1700 пасажирських і вантажних транспортних засобів. В результаті виявлено 338 порушень автотранспортного законодавства. До порушників застосовано адміністративно-господарські штрафи на загальну суму 39950 грн.

В управлінні також зазначають, що проведення габаритно-вагового контролю дозволить зберегти дороги від руйнування та поповнити статтю бюджету на відновлення вже пошкоджених доріг.

Зазначимо, що відповідно до постанови Кабміну «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» замість Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті та Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті створена Державна служба України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека). Обласне управління знаходиться за адресою: м. Харків, м-н Свободи, 5, Держпром, 6 під’їзд, 7 поверх.

comments powered by HyperComments