Харків’яни виразили свій протест проти свавілля міської влади

Неділя, 5 червня 2016, 11:01
На площі Свободи відбулася акція «Стоп свавіллю», учасники якої виразили свій протест проти вседозволеності міського голови.
Харків’яни виразили свій протест проти свавілля міської влади

Акція була організована Громадською вартою сумісно з харківським Євромайданом. Приводом її проведення стала низка подій, які викликали щире обурення серед представників громадськості. Це, зокрема, напади на активістів, підпали автомобілів, руйнування приміщення Служби порятунку тварин. Останньою такою подією стало побиття громадського активіста Валентина Бистріченка. Про подробиці того інциденту розповіла представниця Громадської варти Тетяна Пасинок. За її словами, нападників було двоє. Били вони «професійно». Знайшовся свідок, який бачив, що за Бистріченком стежили. Зараз активіст знаходився у лікарні.

«Валентин передає всім вітання, – розповіла вона, – він тоді сказав: «Я розумію, що це ціна свободи». Це ціна Свободи в місті Харкові. Ми розуміємо, що це помста. Це наслідок подій, які відбулися 27 травня. Думаю, чимало людей про це чули. На Серповій вулиці знаходиться Служба порятунку тварин, яку ми вже півроку намагаємося узаконити. Звичайно, в Харкові це зробити не дадуть. У місті діють харківські закони. Закони України не діють».

«У Харкові знову почали діяти тітушки, – зазначив Сурен Кочарян, представник харківського Євромайдану, – ми бачимо, що це робиться безпосередньо за наказом нашого міського голови. Ця ситуація повертає нас у 2014 рік. Це відбувається через його безкарність. Ми бачимо, як затягнувся суд. І ми бачимо низку тих подій. Це події біля прокуратури, коли побили активістів, це спроби проведення сепаратистках з’їздів після поїздки Кернеса до Москви, це постійні напади на Службу порятунку тварин, які привели до нападу на нашого побратима. Це не можна залишати. Потрібно протидіяти».

Активісти тримали в руках плакати з надписами «Я також Валентин Бистріченко», «Харківська влада руками бандитів намагається прибрати неугодних», «Я не хочу повертатися в жахливі 90-ті! Я хочу жити в новий Україні», «Не мовчи! Завтра бандити прийдуть до твого дому» тощо. Всі вони закликали протидіяти свавіллю з боку міської влади, від якої вже постраждало чимало людей.

comments powered by HyperComments