У Харківській області запрацював унікальний комплекс з переробки побутових відходів

Тетяна Зарубіна  |  Вівторок, 7 червня 2016, 23:20
Відповідно до стратегії Харківської ОДА, в регіоні побудують 11 подібних полігонів.
У Харківській області запрацював унікальний комплекс з переробки побутових відходів

У Богодухівському районі Харківської області на місці стихійного звалища, що загрожувала місту екологічним лихом і де часто виникали пожежі, з'явився новий комплекс з управління твердо-побутовими відходами, повідомляє прес-служба Харківської ОДА. Зараз встановлено обладнання, що дозволяє сортувати сміття і проводити його вторинну переробку. Всі органічні залишки компостують при допомозі спеціальних бактерій.. В результаті через деякий час відходи стануть добривами. Більш того, полігон обладнаний автономною системою опалення, що працює на  відходах.

В цілому за рік полігон зможе прийняти і обробити 65 - 70 тисяч кубічних метрів ТПВ. Комплекс в Богодухові став першим в Україні, який працює за подібною технологією.

«Він стане прототипом 11 комплексів, які з'являться в Харківській області відповідно до нашої екологічною стратегією. Вони, згідно з розрахунками фахівців, повністю забезпечать область сучасними методами збору, утилізації та переробки ТПВ, - повідомив голова Харківської ОДА Ігор Райнін.

В цілому, в Харківській ОДА зазначають: вирішувати проблему сміття можна тільки системно і комплексно. У подальших планах - передача збудованих сучасних полігонів в концесію компаніям, готовим налагоджувати роздільний збір сміття і закуповувати необхідне для цього обладнання.

 

comments powered by HyperComments