Харків перетворять на місто унікальних розваг

Середа, 8 червня 2016, 17:00
Парк Горького і «Французький бульвар» вирішили спільними зусиллями «створити і зміцнити образ Харкова як туристичного об'єкта».
Харків перетворять на місто унікальних розваг

Про це повідомила координатор проекту «Місто розваг» Ірина Почапська на засіданні Туристичної ради при Харківському міському голові.

«По суті, ми презентуємо не просто черговий тур визначними пам'ятками, а іміджевий проект, який можна було б назвати «Харків — місто унікальних розваг». Ми об'єднали унікальні розваги в місті і хочемо запропонувати українцям, перш за все жителям довколишніх регіонів, захоплююче проведення часу. Ми вважаємо, що гостей потрібно запрошувати на позитивні емоції, особливо в умовах кризи, коли людям доводиться багато працювати. Багатьом треба відпочити, але на тривалі подорожі і на поїздки за кордон грошей або часу немає. Тому склалася ідеальна ринкова ситуація для розвитку такого виду відпочинку, як розважальний вікенд-тур», — цитує Почапську прес-служба мерії.

За її словами, маршрут включатиме в себе нову оглядову екскурсію по Харкову та унікальні розваги. Наприклад, парк ім. Горького з його величезним колесом огляду й американськими гірками, Ейфелеву вежу біля ТРЦ «Французький бульвар», єдиний кінотеатр ІМАХ в Східній Україні, унікальний екопарк, єдиний в сухопутному місті дельфінарій тощо. У планах ініціаторів — збільшити наступного року потік туристів на 20% і далі нарощувати темпи.

Представникам влади ініціатива сподобалась, тому їй нададуть усіляку підтримку. «Робитимемо рекламу цьому проекту через наші, вже налагоджені контакти в інших українських містах і за кордоном. Адже дійсно в Харкові є чимало унікальних речей, які можуть бути цікаві жителям інших регіонів. І чим більше таких пропозицій на ринку у нас буде, тим більше туристів ми зможемо залучити», — зазначила начальник відділу Департаменту міжнародного співробітництва Юлія Згурська.

comments powered by HyperComments