Франція й Україна співпрацюватимуть у сфері легкої промисловості та сільського господарства

П'ятниця, 10 червня 2016, 12:57
Про це йшлося під час круглого столу «Бізнес: як вести справу з Францією», який відбувся 9 червня в Харкові.
Франція й Україна співпрацюватимуть у сфері легкої промисловості та сільського господарства

Модератором заходу, на якому зібралися представники бізнесу, громадських організацій, культури, виступив Почесний консул Франції в Харкові Сергій Політучий.

«Сьогоднішня зустріч відбулася і була реалізована, для того щоб звернути увагу підприємницьких кіл та діячів культури на те, що розвиток економічного та культурного співробітництва між Україною та Францією, безумовно, є корисним, в першу чергу, для української сторони і багато в чому залежить від нашої ініціативи», — зазначив Сергій Політучий.

На поточний рік вже намічені деякі заходи, які посприяють розвитку бізнес-відносин між країнами.

«На 2016 рік у програмі співробітництва — проведення спільної виставки в галузі сільського господарства, в області косметики ми запрошуємо французькі фірми в Україні, так само, як і в області текстильної та легкої промисловості, крім того, заплановано співпрацю в сфері транспортної логістики», — розповів директор Бізнес Франс Україна Алексіс Струве.

Реалізацією успішних проектів співпраці може похвалитися і Харків, пише «Восточный Дозор».

«Успішний проект, здійснений в ХНУРЕ, — це яскравий приклад того, коли ініціатива з української сторони призвела до того, що за 10 років існування майже 2 сотні студентів пройшли навчання у Франції, отримали подвійну освіту і знайшли своє застосування в різних сферах як в Україні, так і за кордоном», — повідомив Почесний консул Франції в Харкові.

За його словами, це говорить про те, що ініціатива, можливість самоорганізуватися, прагнення до результату і відсутність боязні гарантують хороший результат. «Завдання українського бізнесу — подолання ментального бар'єру, який існує між пострадянським простором з одного боку і західним світом — з іншого», — підсумував Сергій Політучий.

Фото — Дмитро Верещинський.

comments powered by HyperComments