Харківські велосипедисти рушили «Вишиваним шляхом»

Понеділок, 13 червня 2016, 16:22
Сьогодні шанувальники велоспорту приєдналися до Всеукраїнського велопробігу по маршруту «Вишиваний Шлях».
Харківські велосипедисти рушили «Вишиваним шляхом»

Попри несприятливу погоду, велосипедисти зібралися в парку Шевченка, щоб взяти участь у подорожі, яка триватиме 18 днів. За весь цей час вони встигнуть побувати в Опішні, Полтаві, Великих Сорочинцях, Миргороді, Переяславі-Хмельницькому, Каневі тощо.

«Його мета – розкрити внутрішній туризм в Україні, показати українцям, а в перспективі – всьому світові незвідану туристичну Україну, всі ці цікаві місця, які вони досі не знали та не бачили, – розповіла Катерина Ганус, координаторка всеукраїнського соціального проекту «Вишиваний шлях», – бо насправді в нас є дуже великий внутрішній туристичний потенціал. Але про це ніхто не знає. Відповідно, не дбає, не вкладає в нього гроші, не займається розробкою туристичного бренду. І ми вирішили, що це потрібно змінювати. А починати треба з себе».

«По-перше, я люблю велосипед, – зазначив Валерій Чалий, учасник велопробігу, – а по-друге, це дуже цікавий маршрут. І по-третє, він приурочений до Дня конституції. Тобто, це дуже знакова політична подія для України. А також це перший раз, коли відбувається такий велопробіг. Дуже і дуже цікаво. Хотілося, щоб більше людей взяло у ньому участь. Це буде дуже пізнавальний маршрут. Тому що він проходить через Канів, через Переяслав-Хмельницький, через Великі Сорочинці, через Полтаву. Тобто, через дуже цікаві, знакові місця для всіх українців».

Під час свого маршруту учасники велопробігу мають нагоду побачити чимало цікавих пам’яток, унікальних місць та архітектурних надбань, які максимально розкриваютьУкраїну з культурної сторони. У Харкові стартувала вже друга група, яка має подолати тільки половину назначеного шляху. З Ужгороду виїхала перша. Загалом, маршрут «Вишиваний Шлях» проходитиме через десять областей України. 28 червня обидві групи зустрічаються у Києві.

«Таким чином ми маємо символічне об’єднання Заходу і Сходу у форматі двох груп, які з різних боків зустрічаються в центрі, – підкреслила Катерина Ганус, – такого формату велопробіг ми хочемо проводити щорічно. Сьогодні це тільки перший, пілотний проект. І далі ми будемо намагатися залучити ще більше людей, партнерів, спонсорів та учасників. Щоб це справді був формат всеукраїнської соціальної акції».

comments powered by HyperComments