Квітковий скандал у Харкові. Головну клумбу міста перевели на російську

Тетяна Зарубіна  |  Понеділок, 13 червня 2016, 22:14
Клумбу, яка мала напис українською "Ми любимо Харків", чомусь висадили наново, вже на російській мові.
Квітковий скандал у Харкові. Головну клумбу міста перевели на російську

Величезну квіткову клумбу на схилі по вулиці Дерев'янка комунальники висадили в середині травня. Через місяць на її місці красується напис вже на російській мові. Зміна дизайну квіткового визнання в любові до Харкова стала предметом активного обговорення в соціальних мережах на вихідних.

На думку проукраїнських активістів, перехід до російськомовної написи може говорити не стільки про неповагу до україномовного населення, скільки про спробу міської влади таким чином відвернути увагу городян від інших більш важливих проблем. 

Користувачі соцмереж відверто обурені таким становищем та намагаються зрозуміти що це - квіткова коррупція,чи просто недолугість окремих чиновників?

У відповідь на обурення активістів Юрій Сидоренко, директор Департаменту з питань інформації та зв'язків з громадськістю в Міській раді дав відповідь у стилі "ашотакова". Він стверджує, що ніякої "зради тут немає", і  квіти насправді просто не витримали дощових двох місяців, тому квітник і був пересаджений. А те. що мова раптово змінилася - просто співпадіння. Ніяких аргументів, чому так сталося,Юрій не має.

Однак активісти побоюються, в таких діях може бути присутнім і корупційна складова. Щорічно на озеленення міста та висадку дерев харківська мерія виділяє кілька десятків мільйонів гривень. За словами активістів, представники міської влади могли закупити неякісні квіти за низькою ціною, через що ті не витримали погодних умов, характерних для нашого регіону або ж пересадити могли лише частина квітів. Такі методи, каже Олег Закапко, раніше не раз практикувалися в інших областях України і активно використовуються в Харкові. Громадські активісти готують звернення в Антикорупційний комітет, а також лист до мерії з вимогою вказати скільки грошей було закладено в міському бюджеті на висадку квіткового визнання по вулиці Дерев'янка.

comments powered by HyperComments