У Мерефі розікрали гроші на реконструкцію житлових будинків.

Тетяна Зарубіна  |  Вівторок, 14 червня 2016, 17:53
Як просувається справа за підозрою керівника ОСББ "Дивограй" і ПП "Престиж Буд Сервіс" в розкраданні 259 тисяч грн., Виділених за Програмою розвитку ООН на реконструкцію п'яти житлових будинків в Мерефі, розповіли активісти ГО "НАШЕ ПРАВО"
У Мерефі розікрали гроші на реконструкцію житлових будинків.

За словами Дмитра Шевченка, голови Громадянського союзу "Наше право", в травні 2015 року Мереф'янська міська рада та Програма розвитку ООН підписали угоду про партнерство. Згідно з цією угодою фірма "Престиж Буд Сервіс" повинна була провести реконструкцію даху. Вона була обрана незрозумілим чином. Вона була створена незадовго до початку реалізації проекту. Після закінчення робіт мова пішла про те, що мешканці будинку повинні виплатити 70 тисяч гривень. Для мешканців будинку - в основному пенсіонерів - ця сума непідйомна. Активісти створили комісію, яка провела обміри виконаних робіт.


Виявилося, що в матеріалах виготовлення і розрахунках є суттєва різниця - за словами Андрія Калашника, більш ніж в два рази. Після цього з відповідною заявою активісти звернулися в правоохоронні органи. На даний момент відкрито кримінальне провадження та проводиться досудове розслідування. Питань залишилася маса - роботи по оштукатурення, фарбування ніхто не робив. До того ж, за кошторисом зазначені нові ринви, яких немає.
Дмитро Шевченко зазначив, що Мереф'янська міська рада, яка є донором цього проекту, і ПРООН не цікавляться якістю робіт. Більш того, роботи на сьогоднішній день не закінчені. а у фірми "Престиж Буд Сервіс" закінчилася ліцензія. При цьому руковідітель ОСББ визнала, що поставила підпис в документах, не маючи відповідних повноважень. У майбутньому вона хоче скласти повноваження.
Виникає питання про ефективність роботи правоохоронних органів. Із загальної кількості в 1769 справ всього лише два направлено до суду. Активісти хочуть звернути увагу громади та правоохоронних органів на затягування цієї справи.
 

comments powered by HyperComments