На Харківщині створюються структурні підрозділи територіальної оборони

Середа, 15 червня 2016, 14:39
Як повідомив військовий комісар Юрій Калгушкін, перші навчання відбудуться вже на цьому тижні.
На Харківщині створюються структурні підрозділи територіальної оборони

Завдання територіальної оборони – захист кордонів, забезпечення відповідного функціювання органів влади, боротьба з диверсійними групами та взагалі – підтримання порядку в області. На її базі була створена координаційна група, у чиї обов’язки входитиме створення позитивного іміджу підрозділів територіальної оборони та залучення до неї нових активістів.

«З керівним складом загонів оборони проводяться теоретичні та практичні заняття, – розповів Юрій Калгушкін, – вони розбиті на декілька етапів. Перший призначений для тих військовозобов’язаних, які не мають військової підготовки, які свого часу не проходили служби. Тому на початкових етапах буде знайомство з основами військової справи і тактики. Другий етап – це для більш підготовлених. А третій – це вже етап з підготовки інструкторів».

Заняття будуть включати в себе п’ять напрямків – стрільбу, кидання гранати, практичну медичну допомогу, мінно-підривну справу та тактичну підготовку. Територіальна оборона буде забезпечена необхідною зброєю та технікою. Вже був складений план проведення практичних занять. Інструкторами стануть військові, які мають досвід участі в бойових діях в зоні АТО. Вже був розроблений спеціальний шеврон для представників територіальної оборони, хоча поки що він не завершений повністю. Калгушкін також зазначив, що Харківська область в плані територіальної оборони є більш успішною ніж інші регіони країни.

До територіальної оборони будуть забирати активістів, які висловили бажання вступити до її лав. Коли не буде достатньої кількості добровольців, то туди набиратимуть вже «немотивованих» громадян, які такого бажання не мають. За словами Калгушкіна, це цілком виправданий крок.

Нагадаємо, під час пленарного засідання 14 квітня депутати облради погодили внесення змін до головного фінансового документу області. Серед іншого, і виділення майже 5,7 млн. грн. на Програму територіальної оборони.

comments powered by HyperComments