Студенти ХНУРЕ отримали призи за «Розумний будинок»

Четвер, 16 червня 2016, 09:19
Переможцем десятого конкурсу наукових робіт «Професіонали майбутнього 2016» стала команда Одеської національної академії зв’язку ім. О.С. Попова.
Студенти ХНУРЕ отримали призи за «Розумний будинок»

Вони представили проект «Віртуальний телефон» і послуги на його базі – додаток CloudCam і «Спам-фільтр SMS», повідомляє ресурс BrainBasket. У якості нагороди команда-переможниця отримала грант на 125 тис. грн. Друге місце зайняла команда Національного університету «Львівська політехніка» з проектом «Удосконалення архітектури та планування мережі радіодоступу». Третє місце отримала команда Харківського національного університету радіоелектроніки за проект «Розумний будинок». За друге і третє місце переможці отримали цінні подарунки – планшети та смартфони.

«Професіонали майбутнього» – єдиний в Україні галузевий науковий студентський конкурс. За 10 років в ньому взяло участь понад 2700 студентів, розроблено понад 100 наукових проектів і виплачено понад 5 млн. грн. стипендій і винагород учасникам. Оскільки телекомунікації є основою будь-якого бізнесу, можна сказати, що наш конкурс показує напрямок розвитку, в якому рухається Україна. Ідеї, які були представлені на конкурсі, незабаром будуть реалізовані в тому чи іншому вигляді. Ідеї, які були представлені на конкурсі, незабаром будуть реалізовані в тому чи іншому вигляді. Інтернет речей, телемедицина, розумні міста – все це успішно працює у світі, у країнах присутності Vodafone. Компанія активно розвиває нові технології і сервіси, і в 2016 р проінвестує близько 14 млрд. доларів у впровадження нових технологій», – коментує генеральний директор Vodafone Україна Ольга Устинова.

У номінації «IT Перспектива», яку Vodafone запустив спільно з Фондом BrainBasket, перемогла команда студентів Харківського національного університету радіоелектроніки, яка продемонструвала робочу модель «розумного будинку». Учасники команди отримали сертифікати на IT-навчання в рамках освітньої програми Technology Nation.

В основі проекту нова послуга для клієнтів, яка забезпечує комфорт в будинку за рахунок наявності датчиків стеження і контролю, безпеку житла, економію енергоресурсів, спільне управління об’єктом кількома користувачами через WEB інтерфейс і Android додаток.

comments powered by HyperComments