Колізію з субсидіями для переселенців усунули

Четвер, 16 червня 2016, 10:37
У Державної міграційної служби забрали повноваження реєструвати місце перебування ВПЛ, а довідки тепер будуть діяти на безстроковій основі.
Колізію з субсидіями для переселенців усунули

Про це напередодні повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк, пише прес-служба облдержадміністрації.

«До останнього часу у нас існувала проблема з соціальними виплатами внутрішньо переміщеним особам. Вона була пов'язана з тим, що Міграційна служба не ставила відміток у довідки переселенців. Процедуру необхідно було врегулювати, — пояснив він. — Голова ХОДА Ігор Райнін — єдиний з керівників регіонів — написав листа міністру соціальної політики з проханням відновити виплати. Сьогодні з'явилася інформація про те, що Кабмін врегулював питання: необхідні зміни внесли до постанов №509 і №637. Таким чином у Державної міграційної служби забрали повноваження реєструвати місце перебування ВПЛ, також довідки тепер будуть діяти на безстроковій основі».

Зазначимо, що внесені урядом зміни передбачають скасування проставлення відмітки Міграційної служби в довідках внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, на початку червня переселенці, які вже кілька місяців не отримують виплат, пікетували харківських чиновників. Їм обіцяли, що уряд на черговому засіданні врегулює це питання.

comments powered by HyperComments