Харківщина розширює представництво в Китаї

Четвер, 16 червня 2016, 13:26
Завданнями нового майданчика, що відкрився у провінції Хейлунцзян, буде не тільки просування економічного потенціалу Харківської області, а й розширення співробітництва в культурній сфері.
Харківщина розширює представництво в Китаї

У презентації взяли участь спільно перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична і Посол України в КНР Олег Дьомін.

«Харківська область продовжує розширювати партнерство з китайською провінцією Хейлунцзян. Крім економічного співробітництва, ми вважаємо перспективною взаємодію в освітній та культурній сферах. Саме з цією метою ми розширюємо можливості Представництва», — пояснила Юлія Світлична.

Також 15 червня делегація Харківської області провела ряд урядових зустрічей, у тому числі з мером міста Харбін. Під час зустрічі керівник делегації Юлія Світлична передала керівнику міста лист-запрошення від голови ХОДА Ігоря Райніна з пропозицією взяти участь у роботі інвестиційного форуму, який пройде в Харкові у вересні.

Потенціал області презентують на 27-му Харбінському торгово-економічному ярмарку. Захід, що проходить у провінції Хейлунцзян, є одним із найбільших у світі. В ньому беруть участь понад 40 делегацій із різних країн світу.

«Це чудовий майданчик для презентації потенціалу Харківської області не тільки китайському бізнесу, а й іншим «гравцям» ринку Східної Азії. Харківська область на ярмарку представляє можливості співпраці в науково-технічній, аерокосмічній та IT-сферах, а також промисловості та переробці сільськогосподарської продукції», — повідомила керівник делегації Харківської області в Китаї, перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Поміж іншим, можливості аграрно-промислового комплексу та аграрної науки регіону представники делегації Харківщини презентували на базі Харбінської академії сільськогосподарських наук, а також домовилися, що її представники відвідають Харківську область у вересні.

За матеріалами прес-служби ХОДА.

comments powered by HyperComments