«День України» в Китаї. Юлія Світлична виступила з доповіддю (відео)

Тетяна Зарубіна  |  П'ятниця, 17 червня 2016, 17:18
У Китаї відбулася Перша китайсько-українська конференція з економічного і науково-технічного співробітництва «День України».
«День України» в Китаї. Юлія Світлична виступила з доповіддю (відео)

Керівник делегації, віце-губернатор Юлія Світлична представила потенціал нашого регіону міжнародним інвесторам. У своїй доповіді вона зазначила, що Харківська область в рейтингу економічного розвитку регіонів України піднялася з 21 місця на 1.Учасники конференції дізналися про те, що в Харківській області реалізується кооперація виробничих підприємств і науково-дослідних установ з зарубіжними партнерами. Йшлося про створення установки «Джерело нейронів» в ННЦ «ХФТІ» спільно з американськими партнерами.

Крім того, віце-губернатор розповіла про найбільших промислових і бізнес-проектах, які на даний момент існують в регіоні.

Всі учасники конференції запрошені на 8-ий Міжнародний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», Який пройде 23 вересня 2016 року.

Також 16 червня перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична підписала Угоду про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво Харківської області і китайською провінцією Хейлунцзян.

«Ми домовилися на паритетних підставах створювати сприятливі умови для розвитку спільної діяльності бізнес-структур, включаючи заохочення, підтримку і захист інвестицій та організацію нових робочих місць. Також в Угоді наголосили на необхідності підтримки двостороннього співробітництва між підприємствами та представниками малого і середнього бізнесу, а також організації та проведення виставкових заходів двох регіонів», — зазначила Юлія Світлична.

Нагадаємо, раніше в рамках візиту в Китай делегація Харківської області відвідала 27-ую Харбінську торгово-економічну ярмарок і презентувала новий офіс Представництва в провінції Хейлунцзян.

comments powered by HyperComments