«Смугасті» пані на велопараді

Неділя, 19 червня 2016, 10:09
У Харкові відбувся п’ятий жіночий велопарад «Дівчата у смужку», приурочений до Дня музики.
«Смугасті» пані на велопараді

Це традиційний захід, який проводиться у Харкові вже п’ять років. Його визначною рисою стала наявність певного дрес-коду для його учасниць. Наприклад, цього року організатори вирішили, що учасниці велопараду будуть вбрані в смугастий одяг. Звідти і назва заходу – «Дівчата у смужку».

Вікторія Смаліна, головна організаторка «Жіночого велопараду»: «Ми вирішили «погратися» з принтами тканин. У нас уже були дівчата «в горошок» та дівчата «в клітинку». А у сьогоднішньому велопараді беруть участь дівчата «в смужку». Ці паради, насамперед, це популяризація велосипеду як міського транспорту, популяризація його серед дівчат. Ми своїм прикладом хочемо показати, що на велосипеді можна їздити не тільки у спортивній формі. Можна бути граною, смішною, в платтячку і навіть на невисоких підборах. І саме завдяки тому, що на цьому велопараді кожен рік збирається все більше і більше людей, ми можемо зробити висновок, що це працює. Все більше і більше дівчат користується велосипедом».

«Смугасті» учасниці перед початком велопараду зібралися поблизу Дзеркального струменю. До них приєдналися й інші любителі велоспорту. Згодом такою яскравою колоною вони проїхалася центральними вулицями міста.

Світлана Жижирій, учасниця велопараду: «Це, як мінімум, піднімає настрій. Але насправді у цьому є глибокий зміст. Адже ми показуємо звичайним мешканцям нашого міста, що важливо підтримувати здоровий спосіб життя, важливо посміхатися, перебувати у позитивному настрої. І також це акт єднання для тих, хто зацікавлений велорухом. А що до мене, то мені до вподоби якось чудно наряджатися, щось придумувати з повсякденних речей, навіть не купуючи чогось незвичайного. Змайструвли якійсь костюмчик з того, що є в гардеробі – і поїхали розважатися».

Завершився велопарад у сквері «Стрілка». Там його учасників очікували різноманітні конкурси, вільна фотозона та тест-драйв від європейських велосипедистів Dorozhnik.

comments powered by HyperComments