Харків приєднався до Міжнародного дня йоги

Понеділок, 20 червня 2016, 19:00
У Харкові відзначили Міжнародний день йоги низкою тематичних заходів.
Харків приєднався до Міжнародного дня йоги

Міжнародний день йоги відзначається з 2014 року Генеральною Асамблеєю ООН. Цього року при підтримці посольства Індії у Харкові відбулася низка освітніх заходів, під час яких мешканці міста мали нагоду долучитися до занять йогою та краще познайомитися з її основними ідеями та напрямками.

Ксенія Десенко, організаторка Міжнародного йоги «В Україні Міжнародний день йоги проходить третій раз. Цього року він проводиться завдяки ініціативі Індійського посольства. Його підтримало дванадцять міст. Сьогодні можна познайомитися з різними стилями та напрямками йоги. Йога допомагає людині замислитися над тим, навіщо вона живе, зрозуміти свої істинні бажання, зрозуміти, для чого вона прийшла у цей світ. По суті, це практика пізнання себе через тіло».

Олег Яковський, волонтер: «Йога – це та система, яка дозволяє людині бути в здоровому стані, в гармонії з собою та оточуючим світом. Звучить трохи абстрактно, але йога – це система практик, направлена на те, щоб людина гармонійно взаємодіяла як з оточуючою природою, так  і з людьми. Була бадьорою, веселою та позитивною».

Стартував Міжнародний День йоги на площі Свободи. Шанувальники йоги приєдналися до ранкового комплексу привітання Сонця, виконали вправи під керівництвом інструкторів та взяли участь у флешмобі «ЙОГА-YOGA». Параллельно в екопарку проходили майстер-класи з різних напрямків йоги. А в галереї «Авек» пройшла низка тематичних лекцій, які провели експерти з даної області.

comments powered by HyperComments