Як проходить реформа судової влади, розповіли активісти

Тетяна Зарубіна  |  Вівторок, 21 червня 2016, 14:04
У прес – центрі Kharkiv Today розповіли про реформу судової влади
Як проходить реформа судової влади, розповіли активісти

Громадські активісти організації «Громадський контроль діє» розповіли про проміжні результати моніторингу судових засідань в районних судах Харкова. Спікер Кароліна Інгінова зауважила, що взаєморозуміння між суспільством  і суддями  є вкрай необхідним. Вона  вважає, що необхідно сприяти відкритості судових процесів з метою об’єктивного висвітлення інформації перед суспільством. І, чим більше працівників судового корпусу будуть відкритими в своїй діяльності, тим краще це буде для самого судового корпусу задля побудови конструктивного діалогу з громадськістю.  Подальшим кроком вперед на шляху подолання корупції є вдосконалення в новій редакції Закону України «Про судоустрій і статус суддів» процедури формування та оновлення суддівського корпусу. Зокрема процедура кваліфікаційного оцінювання, яка проводиться за критерієм компетентності професійної особистої та соціальної якості кандидатів

За словами Олександра Блажко, необхідно сприяти відкритості судових процесів з метою об’єктивного висвітлення інформації перед суспільством. І, чим більше працівників судового корпусу будуть відкритими в своїй діяльності, тим краще це буде для самого судового корпусу задля побудови конструктивного діалогу з громадськістю.

Також одним з першочергових завдань реформування правосуддя з боку громадськості повинен бути захист з боку громадськості, як гарантії незалежності судової влади. Мова йде про громадський захист суддів від тиску на них.

Загалом, реформа судової влади в Україні продовжується, так само, як і реформа поліції. При цьому сьогоднішнє керівництво правоохоронних органів не готове відкрито сказати про недоліки і промахи реформи. «Максимально ховається весь негатив. Не готовий міністр вийти і сказати: так, у нас погані кадри, ми запізнюємося з реакцією. Але саме з такого публічного визнання недоліків і починається реформа поліції.

comments powered by HyperComments