Переселенці платитимуть за житло втричі більше

Четвер, 23 червня 2016, 13:57
Вартість проживання в харківському модульному містечку з липня становитиме 352 грн.
Переселенці платитимуть за житло втричі більше

Значне подорожчання пов’язано зі зростанням тарифів (раніше плата становила трохи більше 100 грн. на місяць). З наступного місяця мешканці містечка укладатимуть договори оренди за новою ціною.

У прес-службі мерії повідомляють, що середня вартість становитиме 352 грн. При цьому в місті її розрахували так, що 50% всіх послуг, що надаються, буде оплачувати місцевий бюджет, а 50% — жителі містечка. Залежно від спожитих послуг оплата може варіюватися.

«Раніше вартість проживання жодного разу не підвищувалася, але це вимушений крок. Держава надає людям, які прибули з Донецької та Луганської областей, адресну допомогу на оплату комунальних послуг та оренду житла. У модульному містечку багато людей працюють, отримують пенсії, соціальні виплати, пільги. Тому ми прорахували, що нова сума буде для них посильною», — зазначила заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

Прес-служба пише, що пенсіонери, діти, студенти денної форми навчання, матері, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років, отримують адресну допомогу в розмірі 884 грн. Люди з обмеженими можливостями отримують допомогу в розмірі мінімального прожиткового мінімуму, а працездатні — два місяці до влаштування на роботу отримують по 442 грн. і 221 грн. ще два місяці, якщо не знайшли роботу.

Фото — «Медіапорт».

comments powered by HyperComments