Харкову пропонують потоварищувати з Хасково

П'ятниця, 24 червня 2016, 15:16
У Харківській міськраді відбулася зустріч першого заступника міського голови Ігоря Терехова з Повноважним міністром Посольства Республіки Болгарія в Україні Петаром Танєвим.
Харкову пропонують потоварищувати з Хасково

«Ми не робимо ставку тільки на ті регіони, де проживає болгарська діаспора. Тому ми пропонуємо Харкову, у якого вже є болгарське місто-побратим Варна, розвивати зв'язки і з іншими нашими містами, наприклад, із Хасково. Воно, звичайно, набагато менше Харкова, але дуже перспективне місто», — зазначив Петар Танєв.

Зазначимо, що представник Хасково Михайло Інджов вже понад 20 років працює в Харков — він керує українсько-болгарською компанією «Пірана». Під час зустрічі він повідомив, що болгари зацікавлені співпрацювати в економіці, культурі, освіті.

«Болгарія — це країна Євросоюзу. І ті харківські фірми, які виявлять бажання працювати у нас, отримають ще один вихід на європейський ринок, а також зможуть скористатися різними стимулюючими економічними програмами. Якщо ваші фірми потребуватимуть підтримки в Болгарії, ми їм допомагатимемо і сприятимемо», — зазначив Михайло Інджов.

У свою чергу Ігор Терехов підкреслив, що хоч у Харкова вже є багато міст-партнерів і побратимів, міська влада все одно зацікавлена ​​в подальшому розвитку міжнародних відносин, пише прес-служба міськради.

comments powered by HyperComments