Українці зможуть більше дізнатися про народних депутатів

Середа, 29 червня 2016, 18:01
Сьогодні у вільному просторі «Циферблат» відбулася презентація Порталу відкритих даних Верховної ради України, ініційована ГО «Опора».
Українці зможуть більше дізнатися про народних депутатів

Портал відкритих даних дасть можливість всім охочим отримати необхідну інформацію про депутатів Верховної ради, їх діяльність, джерела доходів та законопроекти, які вони просувають. «Ми сподіваємося, що громадським активістам, населенню, журналістам він дозволить активно працювати, використовуючи дані парламентських документів в своїй діяльності, – розповіла Катерина Мінкіна, громадський консультант ГО «Опора» в Харкові, – і допоможуть стати парламенту більш відкритим для людей».

Портал відкритих даних – це відкритий ресурс, який містить більш ніж 400 базових наборів відкритих парламентських даних про нардепів, чинне законодавство, законопроекти, пленарні засідання тощо. За словами менеджера проекту Вадима Гудіма, на цьому ресурсі можна подивитися, як працює кожен конкретний депутат, за які законопроекти вони віддають свої голоси і які, навпаки, ігнорують. Всю представлену інформацію можна легко завантажити у сприятливому форматі.

«Також ми працюємо і над іншими проектами. – зазначила Катерина Мінкіна .– в Харкові ми займаємося моніторингом депутатів і парламентських партій для того, щоб населення більш активно співпрацювало з парламентом. Також ми проводимо тренінги із співробітництва з народними депутатами та парламентськими партіями, розповідаємо, як можна з ними співпрацювати і чим для них народні депутати можуть бути корисними. Тому ми стараємося створювати такі ресурси, які в подальшому допоможуть населенню краще використовувати публічні дані»   

comments powered by HyperComments