У Харкові даватимуть гранти працедавцям, які надають робочі місця переселенцям

Четвер, 30 червня 2016, 17:11
БФ «Карітас України» відкриває прийом заявок на участь в проекті «Створення робочих місць для нового життя. Гранти для роботодавців».
У Харкові даватимуть гранти працедавцям, які надають робочі місця переселенцям

«Ми надаємо матеріальну допомогу, здійснюємо психологічну підтримку, проводимо юридичні консультації, – розповіла Ірина Тулякова, національний проектний менеджер OFDA «Карітас України», – і найбільш вагомий напрямок нашої роботи – це працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. З вересня 2015 року у Харкові, Запоріжжі, Краматорську та Слов’янську ми здійснювали програми консультацій із співпраці з роботодавцями, запустили гранати на перепідготовку, створили «Кар’єру для нового життя»».

Вона розповіла, що в процесі діяльності БФ «Карітас України» було визначено, що окрім допомоги переселенцям, потрібна також підтримка підприємців у розвитку власного бізнесу. «Відповідно, допомагати новим мешканцям міста знаходити свій кар’єрний шлях та створювати нові робочі місця, – зазначила Ірина Тулякова, – і в лютому ми запустили пілот в рамках програми створення робочих місця для вимушених переселенців. Ми надали вісім грантів для підприємців у Харкові і створили завдяки цій грантовій програмі 37 робочих місць. Тому, за результатами нашого моніторингу, ми прийшли до рішення, що така програма необхідна».

«Щодо грантів: ми говоримо про 19 тисяч гривень за одне робоче місце, – розповіла Людмила Толстікова, координаторка проекту, – ми говоримо, що заявка може бути подана на одне робоче місце і так до безкінечності. В принципі, ми жодним чином не обмежуємо кількість робочих місць. Єдине, існує таке обмеження, згідно якому ми не працюємо з підприємцями, які займаються діяльністю, що суперечить законодавству України. Також ми в жодному випадку не підтримуємо виробництво та реалізацію алкогольних напоїв та зброї, навіть іграшкової».

Прийом заявок вже відкритий і буде тривати до 31 липня. Загалом, буде надано 240 грантів. Заплановано, що заявки можуть подати всі охочі. Виключення робиться хіба що для представників комунальних та державних підприємств, а також некомерційних організацій.

Довідка: Щоб стати учасником проекту та дізнатися детальну інформацію про умови подання заявки й документів, необхідно відправити порожнього листа на адресу: caritas.grant4job@gmail.com. В отриманій автовідповіді знаходитимуться інструкції щодо подальших дій і посилання для завантаження та заповнення заявки.

comments powered by HyperComments