У Харкові відкрили меморіальну дошку Володимиру Свідзінському

П'ятниця, 1 липня 2016, 22:17
На стіні приміщення харківської Спілки письменників була встановлена пам’ятна дошка українському поету Володимиру Свідзінському.
У Харкові відкрили меморіальну дошку Володимиру Свідзінському

На відкритті меморіальної дошки були присутні члени Спілки письменників, громадські активісти та просто небайдужі мешканці місця. Під час урочистої церемонії дошка була освячена представником УПЦ КП Віктором Маринчаком. Тепер ім’я Свідзінського можна побачити поруч з такими іменами, як Кость Гордієнко, Степан Сапеляк, Юрій Шевельов та Василь Мисик.

«Володимир Свідзінський дає нам приклад стійкості, приклад нонконформізму, приклад збереження сутності заради заради чогось вищого, заради духовного, – розповіла Антоніна Тимченко, – не заради власного «я». Талант дається богом. І це неможна занапащати. І от зараз є є дуже-дуже маленька частинка того, що ми можемо дійсно назвати «Харків – Володимирові Свідзінському». Це відкриття меморіальної дошки, про яку всі давно міряли. Як і мріяли про вулицю Володимира Свідзінського».  

Поет Володимир Свідзінський був представником «Розстріляного відродження». Його творчість стала яскравим вираженням українського модернізму 20-30-х років минулого століття. Свого часу він, на відміну від більшості тодішніх митців, не належав до жодних партій чи літературних угрупувань. Тому його твори і називають «вираженням гармонії особистості поза зламами політичних та історичних епох».

comments powered by HyperComments