Студенти медколеджу протестують проти реорганізації

Субота, 2 липня 2016, 10:52
Пікет під Будинком рад пройшов під гаслами «Викладачі ХМК №1 — найкращі!», «Ми, звісно, бачили багато що, але це розумом не осягнеш», «Освіта у ХМК №1 — це коли ти, а не тебе!».
Студенти медколеджу протестують проти реорганізації

«Ми протестуємо проти рішення про реорганізацію нашого коледжу. Нам здається дивним, що реорганізація проходить на базі другого коледжу, який є меншим, в якому навіть менше медичних спеціальностей. Якщо ми — це клінічна медицина (медсестри, фельдшери, акушери), це достатньо дивно нас додавати до зубних техників», — розказала студентка коледжу Марина Гапоненко кореспонденту «Р1».

Студенти Харківського медичного коледжу №1, їх батьки та викладачі напередодні вийшли висловити своє до рішення облради, прийнятого на останньому пленарному засіданні.

«Ініціювання об’єднання та реорганізації коледжів передував моніторинг щодо якості підготовки студентів, ліцензійно затвердженого обсягу підготовки студентів. Наприклад, ліцензійний обсяг підготовки студентів на базі Коледжу №2 є більшим, ніж на базі Коледжу №1. При цьому перелік спеціальностей у Коледжі №1 навпаки більший. Було проаналізовано успіх у навчанні студентів коледжів, що показало – рівень підготовки викладацького складу та підготовки студентів є вищим та якіснішим на базі Коледжу №2», — запевнив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації Олександр Галацан під час розгляду проекту рішення.

Під час пікету представники ХОДА пояснили, що рішення прийняте в рамках реформи медицини. Воно не означає припинення діяльності загалом, просто тепер на Харківщині працюватиме єдиний обласний медичний коледж, об’єднаний з двох. Сукупна кількість спеціальностей при цьому не зменшиться, а скорочення співробітників очікується мінімальне.

Пікетувальники відповідями офіційних осіб не задовольнилися й спрямували петиції голові ХОДА та його заступникам, депутатському корпусу та голові облради з вимогою призупинити рішення.

comments powered by HyperComments