З зони бойових дій повернулася 92-га ОМБР (фото, відео)

Неділя, 3 липня 2016, 09:59
Урочистості з цієї нагоди відбулися на місці постійної дислокації бригади у Башкірівці.
З зони бойових дій повернулася 92-га ОМБР (фото, відео)

Зустріти та привітати вояків на Чугуївщину приїхали їхні родини. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять 36 бойців з 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, які віддали своє життя за Батьківщину, повідомляє IT Sector.

Окремих бійців бригади було нагороджено державними та бригадними відзнаками.

«За останні два роки у складі 92-ї ОМБР побувало більше 10 000 чоловік. Бригада виконувала бойові завдання у зоні АТО на Луганщині – у Щасті, Станиці, Трехізбенці та у інших населених пунктах. Більшість бійців, що зараз отримали довгоочікувану можливість повернутися з передової до своїх родин, є добровольцями – дехто з них служив аж з літа 2014 року, приїжджаючи додому лише на короткий час. Ті, хто потрапили у 92 ОМБР з 5 хвилею мобілізації, зараз повністю демобілізуються, на їх місця планується набрати контрактників - за словами комбрига Віктора Ніколюка, це приблизно 500 чоловік. Ті, хто ще не відслужили свій термін повністю або є контрактниками, отримали відпустки на 20-30 днів, після чого на них чекає підготовка і тренування, а далі кожен з підрозділів бригади готовий вирушити у той район бойових дій, який вкажуть. Ніколюк не виключає, що бійці 92-ї будуть нести службу на державному кордоні України з РФ у Харківській або Луганській області, як це було до початку збройного конфлікту», — йдеться у повідомленні.

У Щасті, звідки повернулася 92-га ОМБР, залишився її 22-й мотопіхотний батальон, також туди будуть направлені інші військові підрозділи.

Фото — прес-служба облради.

comments powered by HyperComments