Рятувальники «пішли в люди»

Понеділок, 4 липня 2016, 15:44
ДСНС активізувала профілактичну масово-роз'яснювальну роботу на водоймах.
Рятувальники «пішли в люди»

«Ми цілий рік проводимо масово-роз'яснювальну роботу в школах, організовуємо рейди по місцях купання, вручаємо листівки, роздаємо інформаційні матеріали дорослим. Зараз ця робота активізувалася. Але ми хочемо, щоб люди не тільки теоретично знали, що і як робити, а й щоб мали певні навички, якщо раптом настане подібний складний момент, щоб людина не розгубилася і могла врятувати чиєсь життя», — зазначив начальник відділу техногенної безпеки ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Губар.

Відпочивальникам на практиці демонструють, як рятувати того, хто тоне, і як надати йому першу медичну допомогу. За словами Олександра Губара, причиною активізації стала невтішна статистика цього купального сезону по області — 22 випадки загибелі на воді.

«Всім, хто хоче відпочити біля водойми, де немає рятувальних постів, фахівці рекомендують дотримуватися елементарні правила безпеки. Так, не слід купатися в безлюдних місцях, у водоймах із забрудненим дном, в місцях, де є швидкі течії або урвища. Краще відпочивати там, де обладнані рятувальні пости, але при цьому обмежувати вживання спиртних напоїв, не пірнати на глибину далеко від берега», — пише прес-служба міськради.

comments powered by HyperComments