У Харкові Аваков обіцяє «листи щастя» водіям - на дорогах з’являться тисячі камер.

Тетяна Зарубіна  |  Понеділок, 4 липня 2016, 15:30
Верховна Рада прийняла закон, згідно якому запрацює пілотний проект автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху – міністр пообіцяв, що скоро по всій країні буде діяти така система.
У Харкові Аваков обіцяє «листи щастя» водіям - на дорогах з’являться тисячі камер.

Про це Арсен Аваков повідомив на своїй сторінці у фесйбуку.  За його словами, 14 липня 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху». Законом передбачено введення в дію системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху.

Пілотний проект уже працює в Києві, і його мета - автоматична фіксація порушень швидкісного режиму за допомогою сучасних камер, без участі поліцейського.

Камера фіксує перевищення швидкості, після чого дана інформація передається в центр обробки даних Національної поліції. Отримана інформація обробляється оператором - поліцейським, з використанням наявних баз даних МВС. В результаті обробки виноситься електронне адміністративне постанову, яке в подальшому буде направлятися власнику транспортного засобу.

Штрафи водії будуть отримувати Укрпоштою. За словами Авакова, це допоможе знизити аварійність на дорогах. Вже вдалося дослідити, що за 6 годин тестового режиму всього на 3 камерах відеофіксації - зафіксовано порушень на суму штрафів близько 3 млн.грн. Тож система обіцяє бути успішною.

comments powered by HyperComments