«Харківський антикорупційний центр» має намір повернути 28 гектарів землі у власність громади

Понеділок, 4 липня 2016, 17:56
Представники «Харківського антикорупційного центру» у судовому порядку мають намір повернути громаді землю, яку прибрало до рук ОК «ЖБК «Житлобуд-1».
«Харківський антикорупційний центр» має намір повернути 28 гектарів землі у власність громади

Така новина пролунала під час прес-конференції в приміщенні KHARKIV Today. Як стало відомо, «Харківський антикорупційний центр» 30 червня подав подав 5 позовів до Господарського суду Харківської області стосовно повернення у власність територіальної громади міста Харкова 6 земельних ділянок загальною площею майже 28 га, які на даний момент є власністю ОК «ЖБК «Житлобуд-1».

«З точки зору закону виділення цьому кооперативу землі в особливо великому обсязі є явно незаконним, – пояснив Ігор Черняк, заступник голови правління ГО «Харківський антикорупційний центр», – і це в судовому порядку буде доведено. У межах цих позовів були заявлені наступні вимоги: перша стосується визнання незаконними відповідних рішень Харківської міської ради, а друга має стосунок до повернення земельних наділів у власність територіальної громади міста Харкова».

Володимир Рисенко, член Ради громадського контролю при НАБУ, підкреслив важливість того факту, що до цього процесу долучились громадські організації. «Адже процеси, які ініціює прокуратура – так, вони важливі. Але громадськість не має доступу до цих процесів. Вони закриті. Ми не знаємо, що там відбувається».

Спікери зазначили, що в Харкові це перший випадок, коли подають позови до суду з вимогами повернення землі громаді. Також вони не виключають можливості тиску на суд з боку влади. Тому представники «Харківського антикорупційного центру» будуть інформувати громадськість про те, як саме відбувається судовий процес. Також вони підкреслили, що це вкрай важливо, щоб всі п’ять позовів були розглянуті прозоро.

comments powered by HyperComments