ЗМІ: Робочих ХТЗ «тримають» у відпустках

Понеділок, 4 липня 2016, 18:28
За інформацією «SQ», співробітники заводу вийшли на роботу 1 липня. Нова відпустка триватиме до 1 серпня.
ЗМІ: Робочих ХТЗ «тримають» у відпустках

Як пише видання з посиланням на власне джерело, якщо ситуація зміниться, робочих відкличуть з відпустки.

Нагадаємо, в травні контрольний пакет ХТЗ за пропозицією З.Вольфа придбав президент і власник групи компаній DCH Олександр Ярославський, який вже володів підприємством до 2007 року. Тоді стратегічним партнером ХТЗ стала російська група ГАЗ, підконтрольна Олегу Дерипасці. Нині йде процес фіналізації угоди.

Зазначимо, що чистий збиток підприємства в 2015 році склав 218,05 мільйона гривень. За рік ХТЗ наростив поточні зобов'язання на 31,6%, до 629,32 млн. грн., довгострокові - в 3,2 рази, до 195 млн. грн. За словами Ярославського, в даний час завод випускає 500-700 тракторів на місяць, проте залишається відкритим питання збуту.

Генерального директора Харківського тракторного заводу Андрія Коваля звинувачують за двома кримінальними статтями: «підготовка до злочину» і «диверсія». За інформацією СБУ, виробничий комплекс ХТЗ намагалися знищити, а частину виробництва вивезти в Росію. Київський райсуд Харкова наклав арешт на майно Андрія Коваля.

9 червня робітники заводу вийшли на мітинг, вимагаючи втручання в ситуацію, що склалася на підприємстві, губернатора Харківської області та Президента, а 16 червня вони ті самі вимоги висловили під час пікету біля будівлі СБУ.

 

 

comments powered by HyperComments