Міська влада протидіє створенню ОСББ

Вівторок, 5 липня 2016, 16:49
Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку створити не так вже просто через протидію з боку представників міської ради.
Міська влада протидіє створенню ОСББ

Про це розповів Юрій Кальченко, експерт з житлово-комунального господарства. За його словами, міська влади на чолі Геннадієм Кернесом не дає мешканцям міста створювати ОСББ, вдаючись до обманів, наклепів, а подекуди навіть і до насильства. До них також приєднались представники ЖКГ. «Він (закон) вступив у силу з 1 червня цього року, – зазначив Юрій Кальченко, – на перехідний період до того моменту, коли ОСББ буде назначена як управляюча компанія, комунальні послуги виконує ЖКГ. Але вони на чолі з нашою харківською владою розповідають, що ЖКГ залишається і нічого робити непотрібно».

Через протидію з боку влади ініціативна група була вимушена звернутися до поліції. «Я можу сказати, що співробітники наших комунальних підприємств – вони реально «здувались», – розповів він, – бо, одна справа, на словах сказати, що підете скаржитися. А зовсім інша – провести юридичну роботу. Було звернення до народного депутата, а потім заявка в поліцію. Я сказав, що таких заявок буде чимало. Це подіяло як превентивний захід».

Юрій Кальченко підкреслив, що згідно чинному законодавству, органи міської влади мають обов’язок допомагати харків’янам у створенні ОСББ. В лютому ці норми ще діяли. Проте коли в місті розпочалося масове створення ОСББ, то влада зрозуміла, що сфер впливу у неї стає менше. Після чого і почала всяко протидіяти цьому процесу.

Більш детально про це розповіли харків’яни, які були, так чи інакше, долучені до створення ОСББ. Так активіст Едуард Будник розповів, що бачив, як колишній регіонал агітував мешканців будинку негайно покинути об’єднання. У нього при собі були листи, підписані від імені міського голови. Він розповідав про те, що в будинку стало погано жити після нещодавнього створення ОСББ. Після того, як Будник звинуватив екс-регіонала у брехні, він влаштував бійку.

Сергій Жімерук в свою чергу згадував, як представники міської влади та ЖКГ залякували мешканців його будинку «жахливими наслідками» створення ОСББ. Вони заявляли, що в новоствореному об’єднані будуть одні крадії, які присвоять собі всі кошти, а потім при зручній нагоді зникнуть з крани.

comments powered by HyperComments