Велосипедну поліцію одягнуть за кошти громади (доповнено)

Середа, 6 липня 2016, 11:51
Під час пленарного засідання 6 липня Харківська міська рада внесла зміни до бюджету міста на 2016 рік.
Велосипедну поліцію одягнуть за кошти громади (доповнено)

Як повідомила заступник Харківського міського голови — директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, внесення змін до бюджету міста Харкова пов'язано з перевиконанням його дохідної частини за підсумками першого півріччя більш ніж на 5%.

Також, у зв'язку з встановленням з 1 грудня 2016 року мінімальної заробітної плати в сумі 1600 грн. (замість 1550 грн.), бюджету міста Харкова збільшені освітня (на 2,8 млн. грн.) і медична (на 2,9 млн. грн.) субвенції.

За рахунок коштів, отриманих в результаті перевиконання дохідної частини бюджету, збільшено видатки:

- На житлове господарство — на 108,7 млн. ​​грн. (капітальний і поточний ремонт житлового фонду, придбання 8 сміттєвозів та 1 тис. Контейнерів для збору твердих побутових відходів, абонентських поштових шаф в 1239 під'їздах і покажчиків із назвою вулиць та номерних знаків, перейменованих в процесі декомунізації).

- Комунальне господарство — на 24,2 млн. грн. (освітлення та озеленення міста, фінансову підтримку КП «Харківські теплові мережі» та КП «Харківводоканал», придбання трьох автогідропідйомників).

- Дорожнє господарство — на 60,4 млн. грн. (реконструкція, ремонт та утримання вулично-дорожньої мережі міста).

- Транспорт — на 71,5 млн. грн. (реконструкція та капітальний ремонт трамвайних колій, переїздів, кабельних і контактних мереж, придбання трьох екскаваторів, десяти автогідропідйомників, двох аварійних машин).

- Будівництво і реконструкцію об'єктів міської інфраструктури — на 57,5 ​​млн. грн. (реабілітація будівлі на пл. Павлівської, 4 і реконструкція будівель адміністрацій Шевченківського та Київського районів для розміщення центрів надання соціальних послуг).

- Охорону здоров'я — на 43,5 млн. грн. (придбання медикаментів, медичного обладнання, забезпечення молочними сумішами дітей до двох років життя із малозабезпечених сімей, відшкодування витрат по безкоштовному і пільговому відпустці лікарських препаратів, капітальний ремонт покрівель, будівель і відділень в 16 лікувальних установах, придбання трьох спеціальних автомобілів з термічним фургоном і холодильним обладнанням для доставки продукції дитячого харчування).

- Культуру — на 74 млн. грн. (комплексна реконструкція 14 зон Харківського зоопарку, капітальний ремонт чотирьох музичних шкіл, двох бібліотек, дитячої художньої школи ім. І. Рєпіна, Палацу культури Основ'янського району, стели «Меморіальний парк «Дробицький яр»).

- Освіту — на 9 млн. грн. (капітальний ремонт дитячих ігрових майданчиків в 71 дошкільному навчальному закладі, відновлення асфальтового покриття в трьох школах, придбання новорічних подарунків для вихованців дошкільного віку, виплата стипендій переможцям інтелектуальних і творчих змагань).

- Фізкультуру і спорт — на 22,4 млн. грн. (капітальний ремонт Палацу спорту, реконструкція та встановлення 142 спортивних майданчиків).

Також були виділені кошти на придбання 25 велосипедів і комплектів спеціального велосипедного одягу для взводу велосипедної поліції в сумі 500 тис. грн.

У кожному районі міста планується створити уніфікований майданчик, де представники ролер-спорту, стрітболу, графіті, брейкдансери, скейтбордисти могли б займатися улюбленою справою. В цілому на розвиток урбан-культури тепер виділено 1 млн. грн. Стільки ж передбачено на надання матеріальної допомоги учасникам бойових дій в зоні проведення АТО до Дня захисника України.

Окрім того, депутати погодили виділення з бюджету міста додаткових 5 млн. грн. на реалізацію Міської цільової програми молодіжного житлового кредитування. Це пов’язано, поміж іншим, із доданням у програму доступного житла категорії науково-педагогічних працівників вишів.

Всього у повістці дня сьогоднішньої сесії міськради було понад 70 питань.

comments powered by HyperComments