«Ми 100 мільйонами не обмежимося». Під час сесії міськради дискутували про зоопарк

Середа, 6 липня 2016, 18:09
Депутати вказали на вади рішення щодо ремонту зоопарку, але мер запевнив, що «своїми виступами» вони не зупинять «нашу реконструкцію».
«Ми 100 мільйонами не обмежимося». Під час сесії міськради дискутували про зоопарк

На сесії було прийнято рішення виділити з міського бюджету 50 млн. грн. на реконструкцію Харківського зоопарку. Територію розділять на зоогеографічні зони, майже зникнуть клітини і бар'єри тощо. Роботи вестимуться поетапно, завершення планується за півтора-два роки.

«Квитків, які зараз продає зоопарк, не буде. Якщо городяни будуть купувати на території зоопарку корм тваринам — це інша справа», — зазначив Харківський міський голова Геннадій Кернес під час сесії.

На реконструкцію Харківського зоопарку з мiського бюджету виділяється сума приблизно така сама, як і на всі освітні та дошкільні заклади загалом. На цьому наголосив депутат від «Самопомочі» Ігор Черняк, на думку якого у Харкова є нагальніші проблеми, на які чомусь «грошей немає». «У Білгороді за 395 мільйонів рублів побудували новий зоопарк, причому гроші виділяли не з бюджету, а з інших джерел фінансування. Думаю, в Харкові теж можна знайти інвесторів, які допоможуть відремонтувати зоопарк не за гроші з бюджету», — заявив депутат. Він зауважив, що до того ж кінцева сума реконструкції невідома, бо 100 млн. грн. – це лише початок реконструкції: «Куди виділяється 27 мільйонів гривень — незрозуміло, скільки триватиме реконструкція зоопарку — незрозуміло, скільки всього грошей на це витратять — теж незрозуміло».

Ігор Черняк закликав колег-депутатів прислухатися до здорового глузду перед голосуванням, але депутати, за виключенням фракції «Самопоміч», все ж таки підтримали виділення запланованих коштів на реконструкцію. «Ви своїми виступами не зупините нашу реконструкцію зоопарку. Ми 100 мільйонами не обмежимося», — заявив мер, коментуючи виступ депутата.​

Зазначимо, що на пленарному засіданні V сесії Харківської міської ради VII скликання 20 квітня депутати погодили виділення на реконструкцію зоопарку 23 млн. грн. 

Нагадаємо, 6 липня у великій залі міськради проходила VII сесія Харківської міської ради VII скликання. Всього у повістці дня було понад 70 питань. Рішеннями депутати об’єднали Департаменти, внесли зміни до бюджету міста, затвердили нові назви вулиць, розташування парковок, створення КП «Соціальний готель» тощо. Питання позбавлення Алли Александровської звання «Почесного громадянина міста» мер відмовився ставити на голосування.

comments powered by HyperComments