Молоді нацгвардійці прийняли присягу у Харкові

Тетяна Зарубіна  |  Неділя, 10 липня 2016, 20:50
В суботу у військових частинах Національної гвардії Харківського гарнізону прийняли присягу 127 майбутніх захисників України, серед яких чимало військовослужбовців за контрактом.
Молоді нацгвардійці прийняли присягу у Харкові

Як повідомляє прес служба Національної гвардії Харківського гарнізону, до частин приїхали батьки, рідні, друзі юнаків та дівчат, адже вже за усталеною традицією, в одному строю поряд з хлопцями стояли і представниці прекрасної статі. Словами поздоровлень розпочав урочисті заходи т.в.о. начальника Східного територіального управління полковник Костянтин Плетко.


«Минув майже місяць, як молоді солдати вперше переступили поріг нашої частини і розпочали нелегкий шлях оволодіння військовою справою. Це невеликий проміжок часу, але за цей період із вчорашніх допризовників вони перетворились в справжніх захисників свого народу. І ось настав момент дати клятву на вірність Україні. Вітаю вас та ваших синів з цією знаменною подією!» - прозвучали слова від командира військової частини 3017 полковника Дмитра Проценко.
«В непростий час ми виконуємо свої обов’язки. Нині саме така ситуація, коли служба у військах правопорядку дійсно є постійним, щоденним проявом мужності та непохитності перед труднощами. Незважаючи ні на що, ми з успіхом виконуємо всі завдання, що стоять перед нами. Бажаю вам служити з честю та гідністю!» - звернувся до солдатів командир військової частини 3005 полковник Сергій Уніятов.


Нелегкими були перші дні для солдатів – переміна умов життя в цілому, сувора регламентація часу, значні фізичні навантаження, зміна режиму харчування та відпочинку. Кожен по різному переборював ці труднощі та адаптувався до умов військового життя і, у підсумку, всі з честю витримали перше випробування та стоять зараз у одному строю.
Чіткі команди офіцерів, різки звуки барабанів, з хвилюванням прочитані слова Військової присяги, привітання від командування частин та батьків - всі ці традиційні елементи військового ритуалу зі сльозами на очах побачили гості церемонії.

Після офіційної частини свята, рідні та друзі молодих солдатів мали змогу поспілкуватись з командуванням на різні теми та задати свої питання.
Частина з бійців, які щойно прийняли присягу, направляються для подальшого проходження служби до військових частин Національної гвардії України у міста Слов’янськ та Маріуполь.

comments powered by HyperComments