Студенти-грабіжники з Юридичної академії виявилися інвалідами

Тетяна Зарубіна  |  Понеділок, 11 липня 2016, 16:52
Активісти з організації «Громадський контроль діє» розповіли про протиправні дії прокурорів у справі студентів Юридичної академії.
Студенти-грабіжники з Юридичної академії виявилися інвалідами

За словами Кароліни Інгінової, головного секретаря громадської організації, прокуратура йде назустріч злодіям: «Ми займаємось справою трьох студентів  Інституту підготовки кадрів прокуратури. Вони скоїли напад на дівчину, ограбували та вдарили хлопця поруч з нею. Про це активно писали ЗМІ».

 За словами активістів, проти нападників порушили кримінальну справу за важкою статтею 187. Але зараз активісти почали підозрювати корупційну складову у цій справі – за їх даними, затримані дали хабар судді , та почали тиск на постраждалих. У Московському районному суді усі три підозрювані наголошували, що мають інвалідність, що не заважало їм вчитися та скоювати злочини. Зараз активісти дуже розраховують на правильні дії прокуратури – щоб прокурор не перекваліфікував статтю на більш легку, по хронології подій існує велика вірогідність такого рішення.

Кароліна Інгінова також розповіла як працюють атестаційні комісії у поліції: «Хочу перш за все поговорити про переатестацію поліції. Я була членом атестаційної комісії. Переатестація пройшла «добре»- про це свідчать такі факти. Переатестацію перенесли на тиждень. Я приїхала на останній день переатестації, на 6 годин. Там побачила такі аркуші, що мене ввело в ступор. Я зрозуміла, що цих списків ми не робили. Хтось склав списки, вказуючи, що комісія проводила якесь особисте спілкування,а ті, хто його не пройшов рекомендовані до звільнення. Як член комісії я бачила, що деякі члени комісії приймають рішення на основі цих списків»,- зазначила дівчина.

Олександр Блажко, виконуючий обов'язки голови громадської організації, розповів, що голова організації Роман Лінник знаходиться у СІЗО за сфабрикованими звинуваченнями. «Ми розламали багато корупційних схем. До членів нашої організації починають упереджено ставитися на роботі та у організаціях. Навіть поліцейський,який прийшов на засідання нашої організації, отримав погрози. Але ми не збираємося спинятися.»,- наголосив Олександр.

Активісти мають намір продовжувати контроль над діяльністю органів виконавчої та судочинної влади.

comments powered by HyperComments