У Харкові дискутували на тему виборів на окупованих територіях

Понеділок, 11 липня 2016, 17:40
Сьогодні у прес-центрі KHARKIV Today відбувся круглий стіл на тему «Чи необхідні вибори на тимчасово окупованих територіях?».
У Харкові дискутували на тему виборів на окупованих територіях

Під час заходу учасники дискутували про необхідність прийняття Закону про вибори на тимчасово окупованих територіях, обсудили потенційні втрати та надбання у разі його ухвалення, та взагалі, говорили про саму необхідність прийняття відповідного закону.  

«Це актуально, адже на сьогоднішній день зовнішній тиск на Україну щодо імплементації Мінських домовленостей збільшується, – розповів Роман Семенуха, співініціатор круглого столу, – адже є ймовірність прийняття змін до Конституції у другому читанні, які фактично легалізують багато речей. І є ймовірність прийняття Верховною радою Закону про вибори на окупованих територіях, який фактично запускає процес демонтажу суверенітету України. І на наше глибоке переконання, після того, як депутати за це проголосують, ми завтра прокинемся вже в іншій країні».

«Безперечно, територія, яка є тимчасово окупованою, є територією України, – підкреслила Тетяна Бедняк, волонтерка групи Help Army, – і вибори можуть бути оголошені тільки після встановлення Україною контролю над цими територіями з боку силових структур. Це безперечно. Тобто, жодні зобов’язання, які би не забезпечували безпеку з точки зору силових структур, не можуть бути виконані Україною».

У заході взяли участь політичні діячі, політологи, юристи тощо. Вони зачитали свої доповіді на дану тему, а потім оточуючі мали змогу їх обговорити. «Тому дуже важливо запросити до дискусії різні політичні партії, різні громадські рухи, волонтерів, юристів, правників з міжнародного та конституційного права, просто небайдужих людей, – зазначив Роман Семенуха, – щоб донести до них реальну небезпеку тих процесів, які відбуваються. І, відповідно, люди мають обмінятися альтернативними баченнями щодо вирішення цього конфлікту».     

comments powered by HyperComments