У Шарівці співатимуть пісень і пригощатимуть польовою кашею

П'ятниця, 15 липня 2016, 18:43
Районний фестиваль майстрів народного мистецтва «Шарівський дивокрай» проходитиме На Богодухівщині 16 липня.
У Шарівці співатимуть пісень і пригощатимуть польовою кашею

Унікальність заходу у тому, що це вперше у районі проходить подібний за масштабами фестиваль. До того ж проходитиме він на території найбільшого садово-паркового комплексу області, пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Шарівський».

«Узяти участь у нашому фестивалі ми запросили всі райони області. Тож буде приблизно до 100 майстрів. А ще обіцяли приїхати гості із Полтавщини, — розповіла «Слобідському краю» завідувач сектора культури Богодухівської райдержадміністрації Алла Волошко. — Це буде фестиваль декоративно-ужиткового мистецтва, народного фольклору».

За її словами, учасники представлять свої вироби із дерева, заліза, тканини тощо. «Будуть художники, ковалі, майстри із виготовлення ляльки-мотанки, виробів із плетеної шнурівки, дерева, вишивки, сучасні прекраси та ін. До слова, свої вишиті вироби представлять вихованці двох інтернатних закладів району», — додала Алла Волошко.

Гостей фестивалю пригощатимуть польовою кашею, на фестивалі демонструватимуть козацькі розваги, організують дитячу алею з батутами та ігровими майданчиками.

Свою роботу фестиваль розпочне 16 липня о 14:00. Його відкриття заплановане на 18:00, а закінчення на 22:00. Для зручності цього дня до палацово-паркового комплексу в смт Шарівка будуть курсувати автобуси. Час відправлення з м. Богодухова від районного будинку культури: 14:00, 16:00, 17:30. Час відправлення із смт Шарівка: 16:45, 19:30, 22:00. Вартість проїзду в один кінець 15 грн.

Як повідомляють організатори, «Шарівський дивокрай» у майбутньому планується зробити щорічним.

comments powered by HyperComments