Проблема з пошуком роботи залишається актуальною для переселенців

Середа, 13 липня 2016, 21:57
У внутрішніх переселенців основні проблеми залишаються такими, як і два роки тому.
Проблема з пошуком роботи залишається актуальною для переселенців

«Це це пошук житла, працевлаштування, необхідність в гуманітарній та психологічній допомозі, юридичних консультаціях», – розповіла координаторка «Станція Харків» Юлія Піменова». І хоча їх не так багато, як у 2014 році, проте допомоги вони потребують як і раніше.

«З врахуванням того, що зимою Міністерством соціальної політики були, як вони розповідають, призупинені виплати, – зазначила вона, – люди не отримували пенсії, не отримували соціальні виплати. Основна потреба полягала в грошах. Адже вони орендують житло. Якщо у 2014 році можна було приїхати і жити у родичів чи друзів, наприклад, то зараз люди в основному стараються знайти орендоване помешкання. А за це потрібно платити».

Що стосується проблем з працевлаштуванням, то чимало людей не можуть знайти роботу за спеціальністю. «Наприклад, якщо людина там була шатером, то у Харкові та області, як відомо, шахт немає, – розповіла Юлія Піменова – і, відповідно, їй необхідно пройти перекваліфікацію, навчитися новій професії. Але перш за все – отримати психологічну допомогу від наших волонтерів. Адже не всі люди можуть просто так взяти і все різко змінити. Є в цьому певні проблеми».

Детальніше в інтерв’ю.

comments powered by HyperComments