Звільнили майже кожного п’ятого міліцейського начальника

Четвер, 14 липня 2016, 16:54
На Харківщині завершилася атестація правоохоронців другої категорії.
Звільнили майже кожного п’ятого міліцейського начальника

За право залишитися на лавах нової поліції поборолися близько 500 заступників начальника управлінь облУВС і райвідділів. Не впоралися — 18%.

Передавати справи своїм змінникам екс-начальники можуть не більше трьох тижнів. Як розповів «Сегодня» радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, в окремих районах звільнені начальники обіцяють своїм підлеглим повернутися, а перестановки називають лише «тимчасовими труднощами». «Люди тримаються за свої крісла будь-якими способами. До мене дійшла інформація про те, що вони роздають гроші тим, хто нібито може, як то кажуть, «повирішувати питання». Можу запевнити всіх, що таких людей, які могли б «повирішувати», немає ні в Харкові, ні в Києві», – сказав Варченко. Радник також додав, що звільнені співробітники поліції можуть оскаржувати рішення атестаційної та апеляційної комісій в суді, але вже як цивільні особи.

Радник глави облУВС Олександр Сирота завіряє, поки що судових рішень, які б визнали звільнення незаконними, в нашому регіоні не було.

Політолог Валерій Дудко вважає, що атестацію просто «зобразили», таким чином високі чини звільнили неугодних, залишивши «своїх». На його думку, випробування не могли пройти мінімум третина правоохоронців. У підсумку, переконаний експерт, при погонах залишилися багато правоохоронців, яких давно варто було б прибрати.

Серйозні недоліки в процесі атестації зазначив і експерт Центру політико-правових реформ Олександр Банчук. За його словами, комісії вирішували долі конкретних співробітників і, як правило, приймали рішення про непроходження атестації, якщо на те були підстави. Вийшло, що вибирали кращих з гірших.

Наступний етап атестації в області будуть проходити правоохоронці третьої категорії – всі, хто нижче заступників начальника відділів, і до дільничних. Всього — близько 6000 осіб. Стартує цей етап, орієнтовно, через півтора тижні.

comments powered by HyperComments