ЮНІСЕФ починає співпрацю з ХОДА: школи Харківщини отримають нове обладнання

Тетяна Зарубіна  |  П'ятниця, 15 липня 2016, 15:32
Анатолій Бабічев і Наташа Стойковська – представниця ЮНІСЕФ, підписали Меморандум про співпрацю.
ЮНІСЕФ починає співпрацю з ХОДА: школи Харківщини отримають нове обладнання

 Представники міжнародної організації ЮНІСЕФ та  представники ХОДА на чолі з Анатолієм Бабічевим, директором  Департаменту науки і освіти Харківської ОДА, підписали Меморандум про співпрацю у сфері дошкільної освіти. Урочисте підписання документу між «ЮНІСЕФ-Україна» та Департаментом освіти і науки облдержадміністрації відбулося  15 липня у Первомайському,у приміщенні школи № 7. Школа вже отримала допомогу від організації – це сучасне спортивне обладнання. Загалом, проект охопить 301 школу у п’ятьох областях. ЮНІСЕФ в Україні наразі реалізує проект «Сприяння соціальній згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на сході України» за фінансової підтримки Уряду Німеччини, що надається через Банк розвитку KfW, у п’яти областях України (Донецькій, Луганській, Дніпровській, Харківській та Запорізькій).У рамках цього проекту  майбутньому буде розвиватися співпраця.

Одним із компонентів цієї ініціативи є підтримка, яку ЮНІСЕФ надає громадським центрам захисту та молодіжним клубам для зміцнення місцевих громад та активного залучення молоді до визначення їхнього майбутнього. Усього для реалізації малих грантів, що будуть виконуватися молодими людьми віком від 14 до 25 років та впроваджуватися партнерськими неурядовими організаціями, буде виділено 250 тис. дол. США.

"Ми відкриті для всіх ідей молоді – від організації концертів, допомоги соціально незахищеним дітям, створення інноваційних способів для доступу дітей з інвалідністю до об’єктів інфраструктури та громадського життя або просто ремонту їхніх шкіл. Ми з радістю будемо підтримувати усі погляди та побажання", – зазначила Стойковська.

На зустрічі були присутні Микола Миколайович Бакшеев, мер міста Первомайськ, голова місцевої районної адміністрації Володимир Павленко. Вони подякували представникам «ЮНІСЕФ-Україна» за надані можливості.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) відкрив своє представництво у Києві у 1997 році. З того часу він працює над покращенням життя дітей та сімей на всій території України. 

comments powered by HyperComments