В Україні стартує «Децентралізаційний марафон»

Понеділок, 18 липня 2016, 15:03
Асоціація міст України ініціювала «Децентралізаційний марафон». У його межах відбудеться конкурс для регіональних ЗМІ на краще висвітлення децентралізаційної реформи.
В Україні стартує «Децентралізаційний марафон»

Про це розповіли представники Асоціації міст України під час своєї прес-конференції. Стартував «Децентралізаційний марафон» 21 червня в Одесі під час ХІІ Українського муніципального форуму, на якому були присутні представники місцевих громад з різних регіонів України. Він являтиме собою широкомасштабну акцію, що охопить всі області країни. Вона передбачає, що регіональні консультанти будуть розповідати про переваги децентралізації, роз’яснювати процеси та етапи об’єднання громад, надавати необхідні консультації тощо.

Крім того, у межах марафону відбудеться конкурс для місцевих ЗМІ під назвою «Спроможні громади – сильна держава». Його мета полягає в тому, щоб залучити медіа до просування децентралізаційної реформи, висвітлення процесу об’єднання та створення громад, а також інформування щодо їх подальшої діяльності.

«Реформа є, вона реалізується, – розповів Віктор Нестеренко, регіональний консультант з питань комунікацій, – і гірше для населення від неї не стане. Вся суть полягає в тому, наскільки грамотно зможуть реалізовувати ці положення на основі реформи. У межах цього Асоціація міст України організувала конкурс для регіональних засобів масової інформації на краще висвітлення децентралізованого марафону».

Конкурс проводиться окремо в кожному регіоні по трьом номінаціям – «Публікація в друкованих або Інтернет ЗМІ», «Телевізійна програма» та «Радіопрограма». Для участі необхідно подати до регіонального відділення АМУ заявку та відповідні матеріали, які публікувалися з липня по жовтень 2016 року. Публікації будуть прийматися до 4 жовтня. Довідки за тел. 057 771 00 48.

comments powered by HyperComments