Ріелтори радять забувати про хрущовки

Вівторок, 19 липня 2016, 10:00
За словами директора компанії «Харківське агентство нерухомості» Світлани Якимової, хрущовки — пройдений варіант.
Ріелтори радять забувати про хрущовки

 

 

Під час прес-конференції в SQ Світлана Якимова повідомила, що хрущовки знецінюються, бо стоять вже 60 років і більше. Крім того, вони побудовані на кордонах міста, і це ще знижує їх ціну.

«Зараз в Харкові ізольовану квартиру можна купити за 14-15 тисяч доларів. Якщо раніше за такі гроші можна було купити гостинку або житло з підселенням, то сьогодні — однокімнатну ізольовану квартиру, на Баварії, на ХТЗ або на Північній Салтівці», — розповіла директор компанії «Харківське агентство нерухомості».

Таким чином, квартири в хрущовках досягли свого цінового мінімуму.

«Я можу стверджувати, що ціни будуть ще нижче», — стверджує Якимова.

Керівник комітету з нерухомості та інвестицій Харківської філії Європейської бізнес-асоціації Ігор Балака підказав, що це не зовсім вірно.

Ціна в 14 тисяч доларів настане тоді, коли квартира знаходиться на першому і останньому поверсі, або вона в руїнах. Балака сказав, що в середньому метр вторинного житла коштує в Харкові 600 доларів і вище.

Ще він повідав, що найбільш ліквідні кімнати — двокімнатні. Наприклад, там селиться невелика молодіжна сім'я. На другому місці — однокімнатні, потім — трикімнатні і замикають ланцюжок чотирикімнатні і більше квартири.

comments powered by HyperComments