Активісти просять силовиків розібратися з харківськими сепаратистами

Вівторок, 19 липня 2016, 13:13
Низка громадських організацій Харківщини підписали спільне звернення до генпрокурора, голови СБУ та міністра внутрішніх справ.
Активісти просять силовиків розібратися з харківськими сепаратистами

 

У документі просять почати перевірку за фактами злочинної діяльності організованого озброєного угруповання Харкова, яку очолює чинний заступник начальника ГУ МВСУ Харківської області Микола Черьомухін. Лист підписали 15 організацій, серед інших, ЦК «Азов», ГО ВПО «Східний корпус», «Товариства інвалідів АТО, війни, військової служби», МБФ «Ініціатива», ГС «Платформа громадських сил 22 лютого».

Автори звернення стверджують, що формальним керівником цього угруповання, відомого під назвою «Оплот», — колишній співробітник МВС Євген Жилін, який нині перебуває у міжнародному розшуку. За даними активістів, фактичний керівник банди Черьомухін і досі підтримує зв’язки з Жиліним, а також співпрацює з російськими спецслужбами та «кураторами» з числа колишніх українських високопосадовців.

Підпорядковуються йому колишні підлеглі, а нині — співробітники Управління розшуку поліції у Харківській області, військові ЗСУ та батальйонів «Харків-1» та «Харків-2».

Злочинне угрупування причетне до вбивств та замахів, вимагання грошей, незаконної торгівлі зброєю тощо.

comments powered by HyperComments