У місто за чотири місяці іноземці вклали понад 100 мільйонів доларів

Середа, 20 липня 2016, 18:49
Сума прямих іноземних інвестицій, що надійшли в місто Харків за перший квартал 2016 року, становила 132,9 млн. доларів.
У місто за чотири місяці іноземці вклали понад 100 мільйонів доларів

Про це сьогодні, 20 липня, на зустрічі з експертом Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Харкові з політичних і соціально-економічних питань Вінсентом Годбійоном повідомив заступник Харківського міського голови — директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв.

За його словами, за цей же період минулого року сума інвестицій становила 900 тис. доларів, пише прес-служба міськради.

Вінсент Годбійон зазначив, що це говорить про гарний стан справ в місті Харкові, незважаючи на військовий конфлікт.

«Інвестиційний рейтинг Харкова — стабільний. Обсяг реалізованої промислової продукції збільшився на 5,5%. Збільшилася кількість зареєстрованих підприємців. Торік харків'яни інвестували 3 млрд. грн. в житлове будівництво, в цьому році ця сума буде більше. У нас знизився рівень безробіття: з початку року вже створено 6 тис. нових робочих місць», — повідомив Михайло Фатєєв.

Також незалежне уповноважене рейтингове агентство «IBI-Рейтинг» сьогодні, 20 липня, оголосило про підтвердження кредитного рейтингу Харкова на рівні uaA+ з прогнозом «стабільний». Директор «IBI-Рейтинг» Ігор Андрусик вручив Михайлу Фатєєву відповідний сертифікат. «За оцінкою агентства, кредитний рейтинг міста Харкова відображає значення міста як одного з великих міст України, регіонального центру, диверсифікацію економічного комплексу міста, що сприяє швидкому відновленню джерел наповнення дохідної частини бюджету міста, а також його зростанню», — повідомляє прес-служба міськради.

Також рейтингове агентство присвоїло Харкову рейтинг інвестиційної привабливості на рівні «invАА» (відмінна інвестиційна привабливість). За словами Ігоря Андрусика, обидва рейтинги говорять про фінансову стабільність Харкова і про те, що інвестори, вкладаючи в місто кошти, отримують більше вигод, ніж ризиків.

comments powered by HyperComments